De bizarre nacht

van arie speksnijder

 
 
 

John buijsman

 

Acteur, muzikant en theatermaker John Buijsman is bij het grote publiek vooral bekend door de diverse series en films waarin hij speelde. Zoals in Loenatik, Het Geheim van Eyck, Bagels en Bubbels, Skin en natuurlijk van de commercials voor de Gamma. Recentelijk speelde hij op het toneel in de succesvolle musical De Marathon waarvoor hij ook genomineerd werd voor beste mannelijke hoofdrol.

Maar de veelzijde Rotterdamse theatermaker heeft ook al zeventien eigen solovoorstellingen op zijn naam staan. Daarin verhaalt hij over de tragiek in het menselijke leven en de schoonheid en het verval ervan.

Buijsman is inmiddels een veelgevraagd acteur voor theater, TV, film en commercials. Hij speelde gastrollen bij Orkater, Toneelgroep Oostpool, Het Zuidelijk Toneel, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Ro Theater en vele andere gezelschappen. In de bioscoop was hij onder andere te zien in Loenatic the Moevie, Kruistocht in spijkerbroek, Familieweekend, Kidnep, Sorry en De Marathon. Met de film Skin had hij nationaal én internationaal succes. Hij maakte radio voor Radio Rijnmond en Link en regisseerde een documentaire en theaterstuk.

En John Buijsman zit niet stil, hij is volop bezig met de ontwikkeling van nieuwe theater en toneelvoorstellingen. Voor zijn eigen projecten maar ook als gast bij andere gezelschappen/producenten. Humoristisch, veelzijdig, muzikaal. Dat is John Buijsman.

 

john buijsman 251110 2232.jpg
 
7zonden-26-1.jpg

De bizarre nacht

van arie speksnijder


Energiehuis Dordrecht

21 September
20:30

22 September
20:30

29 September
20:30

30 September
20:30

Locatie: LP2,Wilhelminakade 326, Rotterdam

Kaartverkoop: luxortheater.nl
010-4843333

de bizarre nacht
van arie speksnijder

John Buijsman is na De Marathon opnieuw te zien in het theater. In samenwerking met het Luxor Theater speelt Buijsman de spannende en muzikale thriller De bizarre nacht van Arie Speksnijder. Niet in het rode pluche maar in de rauwe setting van het pop-up theater in LP2 (direct naast het nieuwe Luxor).

Speksnijder heeft dienst. De berichten komen binnen. Steekpartij op het Deliplein, ruit ingegooid in de Parklaan, mishandelingetje in een buitenwijk, zieke feestvierder op de Witte de With. Routinewerk. “Speksnijder hoort bij de nacht, en andersom: de nacht past Speksnijder als een warme jas.”

Speksnijder telt af. Hij staat op de drempel van zijn pensioen.Veel heeft hij niet meer te verliezen. Met zijn vrouw gaat het niet goed. Al eerder raakte hij zijn dochter kwijt. Het lijkt een nacht te worden als alle andere nachten.Tot zich de ultieme kans voordoet. Speksnijder moet kiezen tussen zijn plicht en zijn hart.

Tegen het duistere decor van een stad die openligt naar de wereld maakt Speksnijder de eenzaamste nacht van zijn leven door, heen en weer geslingerd tussen zijn plichtsgevoel als toegewijde agent en de woede die hij probeert te onderdrukken. Speksnijder is de hoofdrolspeler in een klassieke wraaktragedie, gespeeld door John Buijsman in een regie van Marcel Visbeen met een schurend-poëtische tekst van Peer Wittenbols. De composities die een soundtrack vormen van internationale grotestadsmuziek zijn van Michel Banabila en Keimpe de Jong. Dusty Ciggaar begeleidt Buijsman op gitaren. Martine Manten tekent voor de dramaturgie, de productie is in handen van Nina Gouw en Janny Vos.Techniek Evert Smit, beeld Buijsman en Buijsman, Marcel Visbeen en Bert Pot.

De bizarre nacht van Arie Speksnijder is een productie van De Rotterdam Connectie in samenwerking met het Luxor Theater en LP2.

Met dank aan: Hefting Medische Keuringen, Men at Work TV Producties, Raymond Kolsteren & de medewerkers van meldkamer Politie Rotterdam.